Bivši saborski zastupnik HDZ-a osuđen zbog pokušaja podmićivanja novinara

Bivši saborski zastupnik i nekadašnji šef požeško-slavonskog HDZ-a Franjo Lucić osuđen je zbog pokušaja podmićivanja Telegramovog novinara Drage Hedla. Kazna zatvora od godinu dana zamijenjena mu je radom za opće dobro. 

Odluku je donijelo Vijeće Kaznenog odjela Županijskog suda u Osijeku koje je kao olakotne okolnosti navelo to što ranije nije osuđivan, u poodmakloj je životnoj dobi te ima četvero djece. Tužitelj USKOK-a Darko Dodig najavio je žalbu na ovu nepravomoćnu presudu, piše Telegram.

Lucić je 2017. godine ponudio mito Telegramovom novinaru kako bi spriječio objavu istraživačkog specijala o njegovom kontroverznom poslovanju. Nakon što je ovaj portal objavio snimku pokušaja podmićivanja, Lucić je podnio ostavku na svojim funkcijama. No, još uvijek je član stranke te je mandat odradio do kraja.

Istragu je pokrenuo USKOK koja je odmah bila prekinuta je jer sudac istrage Županijskog suda u Osijeku zaključio da prema Kaznenom zakonu RH novinar ne može biti podmićen. Nakon žalbe USKOK-a otvorena je istraga te je kasnije podignuta i optužnica. Cijeli slučaj završio je na Vrhovnom sudu koji je u veljači prošle godine usvoji žalbu USKOK-a.



 

 

 

Komentari