Bivši predsjedničin savjetnik: Tvrdnje potpredsjednika HND-a o prijetnji tužbom su neistinite, ne možete o nekomu pisati i pri tomu se žaliti što tražim objavu ispravka

Boris Kovačev / CROPIX

Bivši predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar u petak je odbacio tvrdnju potpredsjednika HND-a Gorana Gazdeka da je prijetio tužbom portalu Ogportal.com zbog teksta u kojem je istaknut kao ”nosač državnog cekera”.

”Navedeni portal objavio je zahtjev za ispravkom teksta koji je posve nekritički prenio s drugog portala Net.hr, a u kojem me se potpuno neistinitim tvrdnjama optužuje kako sam ustanovi u svom vlasništvu političkim utjecajem pribavio poslove, a time se, dakle, materijalno okoristio. U tom tekstu za takve stravične navode nema niti jednog dokaza”, ističe Madžar.

Dodaje i kako je to zlonamjerna tvrdnja na koju je morao reagirati kako bih zaštitio sebe i ustanovu ”Vaš pregled” kojoj je ravnatelj.

“Tekst koji je nekritički prenijelo više portala opremljen je uvredljivo, te sam reagirao na sve neistinite tvrdnje kojim je obilovao, a koji je već u naslovu posprdno mene sveo na ‘nosača državnog cekera”’, ističe Madžar.



Naglašava i kako je dugo vremena žrtva neistinitog izvještavanja u pojedinim medijima, te da pritom uopće ne misli na ”neduhovite pokušaje ismijavanja”, karikiranja i sramoćenja njega kao osobe, nego reagira na neistine koje mu nanose štetu i napadaju njegov kredibilitet i integritet.

”To ne može proći bez reakcije, ne možete o nekomu pisati, konstruirati lažne zaključke ili prenositi od drugih medija takve štetne informacije i pri tomu se žaliti što tražim objavu ispravka, a upravo se o tome radi”, ističe Madžar. Dodaje i kako je “potpuna laž” da je prijetio tužbom lokalnom portalu jer ga je nazvao posprdno.

”Istina je da sam angažirao odvjetnike koji su u moje ime reagirali prema onima koji su pokušali nanijeti mi nemjerljivu štetu iznošenjem potpuno neutemeljenih zaključaka kako sam koristio ‘stranačka prijateljstva’ u poslovanju”, zaključuje Madžar.

Reagiranje Tomislava Madžara uslijedilo je nakon konferencije za novinare Hrvatskog novinarskog društva koje je upozorilo na novi val tužbi protiv novinara i medija i gdje je Gazdek, govoreći o prijetnjama tužbama, istaknuo i zahtjev za objavom ispravka koji je uputio Tomislav Madžar.

Komentari