Bivši ministar Goran Marić postao savjetnik Uprave Hrvatskih cesta. Državna tvrtka odbila otkriti koliku će imati plaću

Goran Marić. photo. Davorin Visnjic/PIXSELL

ivši ministar državne imovine postao je novi savjetnik Uprave Hrvatskih cesta. Uprava te tvrtke dosad nije imala savjetnika, a Goran Marić posao je dobio na natječaju koji je trajao do 6. kolovoza ove godine, piše Index.

Na natječaj se prijavilo šestero kandidata, troje je zadovoljavalo formalne uvjete i pozvani su u drugi krug, no odazvao se samo Goran Marić.

Osoba koja je bila zainteresirana za to radno mjesto odustala je, nakon što je čula da je rezervirano za nekoga, no iz Hrvatskih cesta poručuju kako “odbijaju sve insinuacije” te “ne žele komentirati eventualne izjave pojedinaca”. Državna tvrtka odbila je otkriti koliku će plaću imati novi savjetnik, pozivajući se na poslovnu tajnu.

I u Vladu došao na mjesto koje nije postojao

Goran Marić, zgodna je slučajnost, u Vladu Andreja Plenkovića ušao je kao šef Ministarstva državne imovine, koje dotad također nije postojalo. Otišao je prije nešto više od godinu dana, nakon silnih afera. Prvo je otkriveno da je zatajio vrijednost svoje vikendice u Živogošću, mjestu na jugu Dalmacije, između Makarske i Drvenika. Problem je što je u svoju imovinsku karticu upisao da je vrijedna 850.000 kuna, iako su trgovci nekretninama s kojima je tjednik Globus razgovarao, ustvrdili kako je njezina realna vrijednost između tri i 3,5 milijuna kuna.



Gospodina Marića dodatno je kompromitirala činjenica da je tu kuću kupio od tvrtke Zvonka Šarića, čovjeka za kojeg je DORH tvrdio da je umiješan u Fimi mediju i, bitno gore za ovu priču, koji je na natječaju Ministarstva državne imovine lani kupio vilu u Grškovićevoj za 5,5 milijuna kuna. Šarić i Marić poslovali su, pisao je također Globus, i davno prije transakcije u Živogošću. Goran i njegova supruga Marijana Marić u srpnju 2001. godine od Zvonka Šarića, točnije njegove tvrtke H. B. Inženjering, kupili su i dva apartmana u na moru. Bivši ministar ih nikada nije upisao u imovinsku karticu.

Komentari