Bivši međimurski župan Matija Posavec vraća se u politiku

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Matija Posavec vraća se u politiku. Bivši međimurski župan podnio je ostavku nakon što su ga 10. listopada priveli tereteći ga za korupciju i do prije nekoliko dana nije odgovarao na pitanja medija.

Posavec je podnio ostavku na mjesto župana nakon što je uhićen zbog sumnji za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju. Nakon što je sve optužbe priznao, pušten je iz pritvora. Konkretno, Posavec je osumnjičen za primanje mita u iznosu od 10.000 kuna. Osim toga, osumnjičen je za posredovanje pri zapošljavanju dviju referentica.

“Dva mjeseca pomno razmišljam je li ispravno baviti se politikom i kandidirati se, međutim snažna podrška i očekivanja građana, osnivanje FB grupe te ankete u kojima više od 90 posto ljudi to traži, ne daju mi mogućnost izbora. Zbog građana moram napraviti taj korak”, rekao je bivši međimurski župan za Jutarnji uoči najave kandidature za novi mandat međimurskog župana.

Posavec je kandidaturu objavio u grupi Podrška županu – Matija Posavec na Facebooku.



“Drage moje Međimurke i Međimurci, svih vas 9 000 članova grupe koji zajedno sa mnom dijelite ljubav prema našem Međimurju. VELIKO VAM HVALA na podršci i brojnim riječima potpore koju mi pružate! Ta podrška je potvrda ispravnog smjera kojim smo zajedno gradili i razvijali naše Međimurje. Međutim, to je, prije svega, obaveza da zajedno i nastavimo. U proteklih dva mjeseca nije bilo ni lako ni ugodno, no za svakoga tko se bavi politikom ili bilo kakvim javnim poslom jedini poslodavac su građani, oni koji biraju i odlučuju. Upravo zbog te potpore, zbog Vas, zbog podrške koju svakodnevno dobivam u neposrednim kontaktima, porukama, društvenim mrežama i sl. proizlazi moja obaveza da se kandidiram.

Zbog svega toga prvo Vama najavljujem svoju kandidaturu za župana Međimurske županije na izborima, koju ću i službeno najaviti, zajedno s Vama, sutra (četvrtak) u 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu, te Vas pozivam na iskazivanje podrške potpisima birača”, napisao je Posavec.

 

Komentari