BIVŠI KARLOVAČKI GRADONAČELNIK I ŽUPAN IZAŠAO IZ HDZ-A Navodno traži novi politički put, viđao se predstavnicima Domovinskog pokreta i Mosta

Damir Jelić Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Bivši karlovački gradonačelnik i župan te šef gradske i županijske organizacije HDZ-a Damir Jelić više nije u stranci. 

Istupio je iz HDZ-a nakon 16 godina, kako je to potvrdila predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Nada Murganić za Večernji list.  

“Odlazak iz članstva motiviran je zatvaranjem jednog životnog razdoblja, budući da se Jelić namjerava posvetiti obiteljskom životu i svojoj profesiji”, rekla je i dodala da se Jelić iz članstva ispisao direktno.

No navodno traži novi politički angažman, kako se priča. Naime, posljednjih mjeseci viđen je s dužnosnicima Domovinskog pokreta i Mosta. Murganić tvrdi da to nije tako.



“Sigurno je da su politička kretanja pred izbore živahna i vjerujem da su Jeliću prilazile druge stranke, no iz naše komunikacije zaključila bih da se on više neće politički angažirati”.

Jelič se u međuvremenu prijavio na natječaj za profesora hrvatskog jezika u karlovačkoj gimnaziji u kojoj je radio prije ulaska u politiku.

Podsjetimo, prošle godine dao je ostavku na funkciju župana, a potom i na čelno mjesto u županijskoj organizaciji HDZ-a, što je obrazložio zdravstvenim razlozima.

Komentari