Bivši inspektor i televizijska zvijezda iznuđivao poduzetnika?!

Karlovačka Policijska uprava, jutros je izvijestila o događaju koji se dogodio 10. siječnja oko 11.45 na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića. U šturom izvještaju, policija obavještava javnost o fizičkom sukobu i tučnjavi nepoznatih muških osoba.

“10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, fizički se sukobilo više muških osoba. Tom prilikom dvojica muškaraca, od 48 i 38 godina, teško su ozlijeđena, a jedan 48-godišnjak lakše je ozlijeđen. U cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja policija provodi kriminalističko istraživanje”, stoji u službenom izvještaju karlovačke policije.

Saznali smo dodatne detalje ovog nemilog događaja. Jedan od ozlijeđenih muškaraca je bivši policijski inspektor Leon Lučić. Nakon policijske karijere, tijekom koje je bio procesuiran i radi premlaćivanja osumnjičenika, Lučić je postao zvijezda televizijske serije “KT2”, koja se emitirala na RTL-u.

Nekoliko dana prije fizičkog obračuna na nadvožnjaku, poduzetnik M.D., pojavio se u policijskoj postaji u Zaprešiću i tamo prijavu iznudu od strane nepoznatih osoba koje su ga kontaktirale putem mobilnog telefona. Te osobe, navodno su tvrdile da rade u policiji i tražile od poduzetnika veliki novčani iznos u zamjenu za odustajanje od eventualne istrage i kaznenog progona. Prema našim izvorima bliskim policijskoj istrazi, postoji bojazan da su osumnjičenici za iznudu uistinu baratali određenim operativnim podacima i javno nedostupnim informacijama.



 

Što se događalo nakon prijave u policijskoj postaji u Zaprešiću trebala bi otkriti daljnja policijska istraga. Primopredaja novca, koji je prema našim informacijama policija prethodno označila, pretvorila se u fizički obračun između dvojice osumnjičenih iznuđivača i njihove žrtve, koja se pojavila u pratnji još jedne osobe. Čini se kako se osumnjičenicima za iznudu nije svidjelo što se poduzetnik na zakazanom mjestu pojavio u pratnji druge osobe. Uslijedio je brutalan fizički obračun. Jedan osumnjičenik ubrzo je pobjegao, a bivši policijski inspektor Leon Lučić nastavio je tučnjavu s poduzetnikom i njegovim pratiocem.

Usprkos ranijoj prijavi za iznudu, policija nije dosljedno pratila čitavu situaciju i najvjerojatnije su ostali zatečeni ovakvim ishodom. U MUP-u su nam neslužbeno potvrdili da je Leon Lučić uhićen zbog iznude, ali i da je policija podnijela kaznene prijave protiv poduzetnika i još jedne osobe zbog nanošenja teške tjelesne ozljede. Lučić je nakon tučnjave zadobio potres mozga i trenutno se nalazi u bolnici, nakon čega bi trebao biti ispitan i priveden kod istražnog suca. Teške ozljede zadobio je i muškarac koji se našao u pratnji poduzetnika M.D. Njegove ozljede zasad su okarakterizirane kao lakše. Daljnja policijska istraga trebala bi utvrditi identitet drugog osumnjičenika, koji je pobjegao s mjesta događaja, ali i otkriti tko je osumnjičenicima za iznudu dao povjerljive informacije o iznuđivanom poduzetniku. Kao lik iz serije “KT2”, Lučić je nekoliko puta glumio inspektora koji priprema klopku za iznuđivače. Izgleda da se ovoga puta, u stvarnom životu, sada našao na suprotnoj strani.

Lučić je i ranije osuđivan zbog više kaznenih djela. Za komentar ovog događaja, zamolili smo Nikolu Kajkića, predsjednika Nacionalnog sindikata policije.

“Kada se radi o većim iznosima novca, lokalna policija mora odmah izvijestiti PNUSKOK i sjedište kriminalističke policije. Ne znam sve detalje, ali postoji jasna procedura i ovakvi događaji svjedoče o lošoj organizaciji rada u policiji”, rekao je Kajkić za Dnevno.hr.

Komentari