Bivši glavni državni odvjetnik: Plenković je odgovoran što je DORH zažmirio na Mamićev stick. 90-ih smo stvorili HDZ-ovo partijsko pravosuđe!

screenshot RTL

U dnevniku RTL-a bivši glavni državni odvjetnik Krunoslav Olujić komentirao je stanje u pravosuđu i žestoke optužbe koje osuđeni bjegunac Zdravko Mamić sipa prema istaknutim hrvatskim sucima.

Olujić tvrdi da je DORH zapravo produžena ruka premijera Andreja Plenkovića i da nije reagirao na famozni ‘stick’ kojeg je Mamić dostavio u listopadu 2020., a u kojem tvrdi sve o podmićivanju sudaca i druženju s istima.

“Stanje u hrvatskom pravosuđu je desetljećima u takvom stanju u kakvom se nalazi. Stvorili smo partijsko HDZ-ovo pravosuđe devedesetih godina. Sve to govori o stanju, a osobito o percepciji da je to najkorumpiranija grana u trodiobi vlasti”, rekao je Olujić i zatim objasnio zašto se sada trese pravosudni sustav.

“Zbog toga se trebao pojaviti netko poput Mamića tko ima dovoljnu vidljivost u javnosti i dovoljnu moć. Njegova presica je postala glavna tema”, rekao je podsjetivši na presicu iz Mostara koji je Mamić održao prošloga tjedna.



Napao Plenkovića

Bivši glavni državni odvjetnik je zatim uputio ozbiljne optužbe prema premijeru Plenkoviću.

“Informacije koje je Mamić dostavio u listopadu su vjerojatno završile u ropotarnici povijesti. Nije se istraživalo. Plenković je doveo svoju državnu odvjetnicu. DORH sigurno nije ništa poduzeo ako nije dobio prethodni ‘mig’ od strane izvršne vlasti, a to je Andrej Plenković”, rekao je između ostalog Krunoslav Olujić za RTL.

Komentari