Bivši član SDP-a o Peđi Grbinu: Unutar stranke mu je omogućen rad, u Saboru mu je omogućen rad, ovo je diktatura, a svaka je diktatura završila na jednak način

N1

Stanje u SDP-u za N1 komentirao je Zvane Brumnić, bivši član SDP-a i saborski zastupnik u klubu te stranke. 

Na upit hoće li njega i još troje kolega, koji su bivši članovi stranke, ali i dalje nastavljaju funkcionirati unutar Kluba zastupnika SDP-a u Saboru, predsjednik SDP-a Peđa Grbin izbaciti iz stranke, Brumnić je rekao da ima informacije koje je pročitao u medijima.

Te informacije su o tome da će sazvati sjednicu Kluba, a da će Grbin razgovarati sa zastupnicima pa odlučiti što će dalje biti.

Dodao je i da Grbin nije razgovarao niti s njim niti s ostalim bivšim članovima SDP-a.



“Nakon odmaka od dva mjeseca, otkako se sve ovo počelo događati, na neki način pokušavate se boriti za SDP, odnosno one vrijednosti koje je SDP predstavljao, jer on više ne predstavlja ono što je zadnjih 30 godina predstavljao u Hrvatskoj i mislim da će gubitak tih vrijednosti predstavljati ogroman gubitak za društvo”, rekao je Brumnić.

Dodao je kako vjeruje da članstvo SDP-a ima te vrijednosti i da će se oduprijeti onome što radi rukovodstvo stranke.

SDP-u je uključivost i demokratičnost i dosad otežavala rad, rekao je Brumnić, dodavši da je SDP bio predvodnik demokratskih procesa i u društvu i u stranci. Istaknuo je i da će se on u Klubu i dalje voditi politikama SDP-a i da će poštivati odluke stranke.

Brumnić je podsjetio da je Grbin bio suspendiran za vrijeme prošlog vodstva SDP-a, kad je na čelu stranke bio Davor Bernardić.

“Grbinu je unutar stranke omogućen rad, u Saboru mu je omogućen rad. Bio je prihvaćen unutar stranke i pozvan da surađuje. Ovo je diktatura, a svaka je diktatura završila na jednak način”, naglasio je Brumnić.

Upitan kako će izgledati njegov rad u Saboru, Brumnić je rekao da je siguran da će ostati dio kluba, ako Grbin prihvati činjenicu da mora poštovati Poslovnik Sabora i Kluba, objavio je N1.

Komentari