Bivša djelatnica Državnih nekretnina Maja Đerek: Kolegice su Banožiću kupovale peglu, jastučiće

Banožić/Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o novom Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, odnosno zviždača. Cilj Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, poručuju iz resornog Ministarstva pravosuđa, učinkovita je zaštita prijavitelja nepravilnosti koja uključuje i osiguravanje dostupnih i pouzdanih načina prijavljivanja nepravilnosti.

U saboru su povodom toga bile Maja Đerek, koja je u današnjem Nacionalu govorila o nepravilnostima u Državnim nekretninama, te Adrijana Cvrtila, žena koja je razotkrila korupciju u Kutini.

“Banožić je sam sebi birao stan”
Đerek je novinarima rekla da integritet, savjest i moral nemaju cijenu. Između ostalog, rekla je da je ministar Banožić sam sebi birao stan, prenosi N1.

“Meni je moja nadređena rekla da je ona s njim bila u tom stanu i da je taj stan izabran za njega”, rekla je Đerek danas novinarima u saboru.



“Renata Sabo mi se povjerila vezano uz taj stan. Rekla je su odmah po njegovom stupanju na dužnost odmah išli pogledati taj stan, potom je dala kolegicama iz Sektora za theničke poslove dala nalog da se taj stan u šđđto kraćem roku obnovi. Stan je bio u gotovo derutnom stanju. čegga se sjećam po fotografijama iz naše interne baze. Trebalo je u njega uložiti znatan novac. Nije istina da je stan bio polunamješten, u njemu nije bilo ničega. Kolegice su mi pričale kako su išle kupovati jastučiće, peglu, ukrasne biljke i slično”, opisuje Đerek u razgovoru za današnji Nacional kako je ministar Banožić došao do stana u kojem živi.

Đerek tvrdi i da je Sabo rekla da će Banožiću ponekad djeca dolaziti u posjet iz čega se može zaključiti da je on sam živio u tom stanu.

“Još nisam vidjela da bilo koji ministar za sebe bira stan kao što je to učinio Banožić”, dodala je.

Komentari