Bio je zaražen dva i pol mjeseca, ali nitko oko njega nije pozitivan! Epidemiolozi kažu da je to izvrsna vijest

Kako kažu epidemiolozi to je izvrsna, ali i njima očekivana vijest. Također serološkim testiranjem zaraženog sa Raba potvrđeno je da je IgG pozitvan što bi značilo da se radi o stečenom imunitetu starijeg datuma, navodi se na stranicama PGŽ-a.

Stožer za civilnu zaštitu Primorsko-goranske županije jučer je javio o jednom novom slučaju zaraze. Riječ je o Rabljaninu koji se 17. ožujka vratio iz Austrije, preventivno je bio u samoizolaciji dva tjedna, a u utorak je testiran na koronavirus. Test je bio pozitivan.

Muškarac je u Hrvatsku došao iz Austrije još 17. ožujka, no u utorak, prije nego što se odlučio vratiti u inozemstvo, podvrgnuo se testu koji je pokazao da je – pozitivan.

Kako su ocijenili epidemiolozi, muškarac se zarazio u inozemstvu, još prije dolaska u Hrvatsku, ali simptome nije imao i bio je neopasan za svoju okolinu.



Iz Nastavnog zavoda objašnjeno nam je kako je moguće da je muškarac bio zaražen dva i pol mjeseca, a da nitko od njegovih kontakata nije zaražen.

“To je dobra vijest. Bio je u Austriji, bio je u izolaciji, prošlo je vrijeme i osoba više nije bila infektivna“, kazala nam je dežurna epidemiologinja te dodala kako je zaražena osoba nakon protoka vremena od 28 dana manje infektivna.

Komentari