Bijesnim Mercedesom ubio dvije žene! Kamenički osuđen na četiri i pol godine robije!

Županijski sud u zagrebu Marina Kameničkog (23) je proglasio krivim i nepravomoćno ga osudio na četiri i pol godine zatvora.

Osim toga, dobio je zabranu upravljanja vozilima te mu se privremeno oduzima vozačka dozvola. Sud je naredio i da mora nadoknaditi troškove oštećenih.

U obrazloženju presude se navodi da je optuženi priznao krivnju kao i da je krivnja utvrđena.

Kao olakotne okolnosti sud je naveo njegovo priznanje, žaljenje i kajanje, kao i posljedice svega što je teško na njega djelovalo s obzirom da je smrtno stradala djevojka s kojom je bio u vezi. Ispričao se svim oštećenima i molio oprost. Osim toga, neosuđivan je i otac maljetnog djeteta, a ni tijekom odratsnja nije imao problema, a niti su on niti njegova obitelj, bili u tretmanu Centra za socijalnu skrb.



Otegotna okolnst je način počinjenja djela odnosno visoka brzina kretanja od 195 km/h u naseljenom području gdje je ograničenje 50 kao i bezobzirna i obijesna vožnja. Pod otegotne okolnosti sud je naveo i teške posljedice djela u kojem su smrtno stradale dvije osobe, a jedna se još uvijek liječi.

Sud je zaključio da su prevladale olakotne okolnosti, a kazna mora biti poruka počinitelju i drugima.

Suđenje je trajalo sedam dana i bilo je zatvoreno za javnost.

Kamenički nije došao na izricanje presude. S obzirom da mu je izrečena kazna manja od pet godina, pravomoćnost sudske odluke Kamenički će čekati na slobodi, pišu Vijesti.hr. 

Komentari