BiH otvorila granice strancima, ali samo državljani ovih zemalja mogu ući bez testa

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Bosna i Hercegovina je otvorila granice za sve strane državljane koji na ulasku u zemlju predoče negativan test na koronavirus, pod uvjetom da test nije stariji od 48 sati. 

“Stranci koji ispunjavaju uvjete za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočenje negativnog PCR testa na virus SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, precizirano je Odlukom. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a na graničnim prijelazima će se primjenjivati od subote, 12. 9. 2020. godine u 6:00 sati”, navodi se u priopćenju bosanskohercegovačkog Vijeća ministara.

Predsjedništvo BiH od Vijeća ministara tražilo je da se otvore granica za državljane koji dolaze iz Turske, SAD-a, Rusije i Kine, a dosad su u zemlju mogli ući samo državljani zemalja članica Europske unije, zemalja Schengenskog područja, ali također uz negativan PCR test. Bez testa u BiH mogu ući državljani iz Srbije i Crne Gore, prenosi DNEVNIK.hr.

Komentari