BiH: Oporba u Republici Srpskoj organizirala prosvjede

Foto: Klix.ba

Nekoliko tisuća građana, okupilo se u banjalučkom Parku „Mladen Stojanović“ na mirnim prosvjedima koje su organizirali predstavnici oporbe u Republici Srpskoj nezadovoljni zbog, kako navode, izborne krađe i prijevara, a prvenstveno u kontekstu utrke za predsjednika ovog entiteta.

Sudionici tog skupa uputili su se u mirnu šetnju prema Trgu Krajine, gdje su upriličena službena obraćanja čelnika oporbe i upućene poruke nadležnima kako bi se, kako organizatori poručuju, došlo do istine i ispoštovala volja birača, prenosi Fena.

Okupljenima u Parku „Mladen Stojanović“, obratio se predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, pozivajući ih na na mir i dostojanstvo, te pozdravljajući policiju koja je, kako kaže, odoljela pritiscima i nije zabranila prosvjednu šetnju.

Na prosvjede je stigla i Jelena Trivić, Dodikova protivkandidatkinja i kandidatkinja PDP-a za predsjednicu RS, koja je ranije poručila da neće odustati od borbe za istinu, te navela da je pojedinim članovima biračkih odbora priječeno, a da su neki od njih i maltretirani.



Ja koja sam bila kandidat, neću odustati od ovog procesa. Nisam pokradena ja, nego je pokraden narod RS. Bezbroj je primjera. Sve ćemo predati SIP-u BiH. Tražit ćemo novo brojanje i otvaranje vreća, poručila je Trivić.

PDP, SDS i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića pozvali su ranije građane koji se osjećaju pokradenim i prevarenim na Općim izborima, da se pridruže mirnoj šetnji u znak prosvjeda zbog, kako su naveli, izbornih prijevara i krađe glasova.

Komentari