BiH: Nakon potjere policija ubila muškarca koji je usmrtio dijete

Police block off the area around the US Embassy in Montenegro's capital Podgorica on February 22, 2018. - An unknown attacker blew themself up after throwing a suspected grenade into the embassy compound in Podgorica, the Montenegrin government said Thursday. "In front of the @USEmbassyMNE building in #Podgorica, #Montenegro an unknown person committed suicide with an explosive device. Immediately before, that person threw an explosive device," the official government account tweeted, adding that the device was "most probably" a hand grenade. (Photo by SAVO PRELEVIC / AFP)

Jedan muškarac ubijen je u oružanom okršaju s policijom u okolici Foče u istočnoj Bosni nakon što je on ubio devetogodišnjeg dječaka, potvrdili su u ponedjeljak predstavnici lokalne policije.

U oružanom obračunu kod sela Zavait u noći između nedjelje i ponedjeljka policajci, koji su tragali za ubojicom djeteta, otvorili su vatru na napadača kada je on pokušao aktivirati ručnu bombu.

Glasnogovornik Policijske uprave u Trebinju Srđan Vukanović kazao je kako je muškarac uporno odbijao sve pozive na predaju nakon što su ga pripadnici temeljne i posebne policije opkolili u jednom šumarku.

Likvidirani muškarac je u nedjelju navečer pucao na automobil i pritom usmrtio dječaka.



Policija pokušava utvrditi motive ubojice, a mediji su prenijeli kako je navodno riječ o osobi koja je imala dijagnozu duševnog bolesnika.

Komentari