BEZ POMIRENJA, SDP-ovci dobacivali Bernardiću: Možemo! je nastalo zbog tebe! Ti si bio s Bandićem!

Članovi SDP-a organizirali su u subotu u Tuheljskim toplicama savjetovanje pod nazivom “Lokalna i regionalna samouprava – socijaldemokratska perspektiva”, a bivši predsjednik te stranke Davor Bernardić jedini je SDP-ovac koji je s teme skrenuo na pitanje izbačenih SDP-ovaca, objavio je Jutarnji list.

Kako su ispričali neki sudionici savjetovanja, Bernardić se javio za raspravu u sklopu teme reforme javne uprave i onda skrenuo na unutarstranačke sukobe. Problematizirao je, prepričavaju, izbacivanje 20 posto članova, a posebno četvero saborskih zastupnika – Rajka Ostojića, bivših glavnih tajnika Nikše Vukasa i Zvane Brumnića te Marine Opačak Bilić.

Rekao je kako su Ostojić i bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras bili dobri ministri.

Kod dijela okupljenih SDP-ovaca to je izazvalo negodovanje pa je bilo onih koji su tijekom njegova izlaganja ustali i izašli iz dvorane.



Gradonačelnica Supetra i članica Predsjedništva SDP-a Ivana Marković željela ga je prekinuti, što je stvorilo pomalo napetu situaciju koju je smirio predsjednik stranke Peđa Grbin.

“Grbin je preusmjeravao raspravu na Glavni odbor i smirivao tenzije”, istaknuo je jedan od SDP-ovaca za Jutarnji list.

“Bero je krenuo pričati o izbacivanjima. Više ih je doviknulo da to nije tema. Neki su izašli. Kad je spomenuo Možemo!, netko mu viknuo: “Možemo! je nastalo zbog tebe!”

“Kad je rekao da je SDP u koaliciji s Možemo! i da to ne valja, netko mu je viknuo da je on bio s Bandićem”, naglasio je drugi sugovornik.

SDP-ovci su rekli kako je Bernardić bio jedini govornik koji nije dobio pljesak. Zanimljivo je da se nitko nije nadovezao na teme koje je otvorio. Za riječ se javio Erik Fabijanić koji se smatra njegovim pristašom, ali se striktno držao tema koje su bile na dnevnom redu, odnosno javne uprave i samouprave.

Na skup u Tuheljske toplice došli su i saborski zastupnici koji se smatraju njegovim pristašama i navodno će na Klubu zastupnika glasati da se izbačeni članovi zadrže u Klubu, ali nisu pokušavali otvarati teme o unutarstranačkim razmiricama, piše Jutarnji list.

Komentari