Beskrupulozni Mihalinec o zahtjevima pomoćnog osoblja: Svatko se mora izboriti za svoja prava

N1

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec obratio se novinarima iz Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, gdje je u tijeku radni sastanak predstavnika Vlade i sindikata.

Mihalinec je rekao da sada “bruse sporazum” i sve njegove elemente te da će “brusiti” i elemente uredbe koju Vlada treba donijeti na sjednici u četvrtak. “To je posao u kojem se pazi na svaki zarez i točku”, rekao je Mihalinec.

Upitan o najavi štrajka administrativno tehničkog osoblja, Mihalinec je rekao da je “čuo da je to neki sindikat za koji ne zna koliko ima članova”, no da je poznato kakva je procedura za štrajk, odnosno da se mora najaviti na vrijeme, održati mirenje i tek onda ići u štrajk.

“Ako to netko želi učiniti u svakom slučaju ima pravo učiniti”, smatra Mihalinec. Na upit hoće li u tome imati njihovu podršku, kratko je odgovorio: “Ne”.



U nenastavnom osoblju ogorčeni na sindikate, najavljuju štrajk; Gdje je naše dostojanstvo?

Na upit hoće li podržati najavljene štrajkove sindikata drugih resora, Mihalinec je rekao kako to treba “njih pitati”.

Na novinarsku tvrdnju kako su oni njih podržavali (u štrajku), Mihalinec je odgovorio: “To je u redu”. Na ponovljeni upit hoće li ih podržati, Mihalinec je uzvratio da se “svako mora izboriti za svoja prava”.

Komentari