Beroša upitali o smrti novinara: ‘Mislio sam da ćemo biti fokusirani na nesreću’

Foto: Damir Krajač/Cropix

Ministar Vili Beroš održao je presicu nakon tragične nesreće poljskog autobusa, a novinari su ga pitali i o smrti Vladimira Matijanića i mogućim propustima splitske bolnice i Hitne.

“Rješavat ćemo jednu krizu po jednu, mislio sam da ćemo ovdje biti fokusirani na nesreću. U Splitu je već u tijeku postupanje. Zdravstvena inspekcija također će postupati, postupat će se kako bi se ustvrdili svi detalji koji su sada već medijski na neki način izašli. Ja sam od jutros bio u kontaktu s ravnateljem KBC-a Split, bit ću i nadalje”, rekao je Beroš, koji je odgovorio i na novinarsko pitanje o nepružanju pomoći.

“Ne mogu vam u ovom trenutku o tome govoriti. Pokrenut je nadzor unutar KBC-a Split, koji će pokazati pravo stanje stvari. Na osnovu informacija koje su sada dostupne ja ne mogu graditi svoj stav i službeno mišljenje. Moramo ispitati i vidjeti o čemu se radi. Zatekli ste me ovim pitanjem pa bih također izrazio sućut obitelji preminulog novinara”, dodao je.

“Liječnici postavljaju indikaciju za primjenu pojedinog lijeka na temelju zdravstvenog stanja. Moramo vidjeti kakvo je zdravstveno stanje. Kao ministar, ne mogu vjerovati da bi zdravstveno stanje bilo koga u Republici Hrvatskoj bilo takvo da zahtijeva neki lijek, a on mu nije prepisan. Moramo vidjeti kakvo je bilo zdravstveno stanje i je li zahtijevalo primjenu lijeka i kojeg”, rekao je Beroš.



“U ovom trenutku ima nekoliko različitih lijekova, sad govoriti o kojem je lijeku bilo riječ bez ikakvih medicinskih podataka ne možemo. Mogu obećati da će sve biti provjereno i istraženo”, rekao je Beroš, prenosi Index.

 

Komentari