Beroš: Zgrada bolnice u Petrinji neupotrebljiva, pacijenti se prebacuju u Zagreb

Ministar zdravstva, Vili Beroš, otišao je u Sisak i započeo cijepljenje tamošnjeg stanovništva i zdravstvenog osoblja protiv covida-19.

Zgrada bonice u Petrinji zasad je neupotrebljiva, u njoj se ne može boraviti. Naš zadatak je reorganizirati djelovanje u široj regiji, preraspodijeliti bolesnike u zagrebačke bolnice, kako bi svi pacijenit koji zahtijevaju zdravstvenu skrb bili zbrinuti, rekao je Beroš.

Danas je pokrenuta akcija cijepljenja svih bolesnika, svih hitnih službi i zbrinutih ljudi. U 13 sati epidemiolozi dolaze u bolnicu u Sisak i počet će sa cijepljenjem, rekao je ministar zdravstva, ponovivši da je cijepljenje besplatno i dobrovoljno za sve.

“Ne očekujem da će se svi cijepiti, međutim, svakako ćemo apelirati i zamoliti da se cijepe u što većem broju”, rekao je Beroš.



Svi koji zahtijevaju transport, dogovara se hitni premještaj pa da oni budu odmah transportirani, rekao je Beroš.

“Trenutno u šatorima leži oko 10-ak bolesnika, to su sve hitni internistički bolesnici, gdje se vrši internistička obrada i nakon toga dogovaramo premještaj u bolnice u Zagrebu”, rekao je ravnatelj sisačke bolnice.

Komentari