Beroš: U Hrvatskoj 880.000 osoba cijepljeno barem jednom dozom

Prošloga tjedna utrošena je milijuntna doza, oboren je rekord dnevnih cijepljenja protiv bolesti covida-19, a prema informacijama iz središnjeg registra cijepljenih osoba e-Cijepih, u Republici Hrvatskoj cijepljena je svaka četvrta odrasla osoba, objavio je u ponedjeljak Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

“Samo u proteklih sedam dana utrošeno je više od 210.000 doza cjepiva i taj će se broj i dalje povećavati kako budemo u danima i tjednima koji dolaze primali velike doze odobrenih i sigurnih cjepiva. Cijepljenje ostaje najsigurniji, najbrži i najjednostavniji način da se vratimo životu kakav je bio prije pojave covida-19”, objavljeno je na službenoj vladinoj stranici Koronavirus.hr.

Na objavljenim fotografijama navodi se da je dosad u Hrvatskoj protiv covida-19 cijepljeno 879.321 osoba.

Pozitivan trend u procesu cijepljenja nastavljen je i tijekom prethodnog vikenda. Naime, u čak i nedjelju građani su pokazali veliki interes za cijepljenje, a samo tog dana utrošeno je čak 13.898 doza cjepiva. U nedjelju je najviše doza utrošeno u Zagrebačkoj županiji i to 7.069 doza, zatim slijedi Osječko-baranjska županija s utrošenih 1.659 doza i Primorsko- goranska županija s utrošenih 1.515 doza cjepiva, objavio je HZJZ.



Proces cijepljenja u Hrvatskoj na Twitteru je komentirao i ministar zdravstva Vili Beroš.

“Dosad je 880.000 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom što je četvrtina građana Hrvatske. I nastavljamo dalje! Vidimo se u utorak u 14.00 sati u Dvorani Gradski vrt u Osijeku i u srijedu u 14.30 sati u Spaladium Areni u Splitu”, napisao je Beroš na Twitteru.

 

Komentari