Beroš se sastaje s predsjednicom povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Damjan Tadic / CROPIX

Novi ministar zdravstva Vili Beroš, ne vidi potencijalne probleme zbog svoje nove pozicije ministra. Kako sam kaže, ima administrativno iskustvo i upoznat je s funkcioniranjem sustava. Beroš također naglašava kako će u osnovnom fokusu ministarstva biti bolesnik i njegovo zadovoljstvo i dostupnost zdravstvene zaštite. Također se je osvrnuo i na liste čekanja za koje tvrdi kako to nije problem koji je lako riješiti, ali u razgovoru sa čelnikom HZZo-a poduzet će i dodatne mjere u sanacije problema.

Osvrnuo se je novi ministar zdravstva i na odnos sa bivšim ministrom Kujundžićem, za koja nema loših riječi, te kako je u dvije godine bio potpora bivšem ministru za kojega tvrdi kako je ‘zdušno’ radio na poboljšanju zdravstvenog sustava, te kako su njegovi potezi bili ‘korektni i usmjereni ka dobrobiti zdravstvenog sustava’ o razlozima smjene bivšeg ministra nije htio govoriti. Najavio je također kako će pokrenuti proces utemeljenja za uspostavu hitne helikopterske službe, jer malo je vremena i već se kasni s njenim utemeljenjem, gdje Hrvatska ‘kaska’. Beroš uz to se planira pozabaviti i sa plaćama medicinskih djelatnika, kao i poboljšanje uvjeta rada, te već danas planira napraviti prve sastanke sa svim akterima struke.

Beroš je također naglasio je kako je dogovorio sastanak s predsjednicom predsjednicom povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Natašom Novaković, a vezano za njegovu imovinsku karticu. Plan je s predsjednicom povjerenstva u detalje prokomentirati svoju imovinsku karticu u koju su unijete neke promjene. Pa je tako novi ministar refinancirao kredite u bankama koje su putem Hrvatske liječničke komore nudile povoljniju kamatu, te ima manje prihode od kada je bio pomoćnik ministra, jer nije bio u mogućnosti vještačiti po sudovima, te njegova supruga treba upisati u karticu dio svog nasljedstva u nekretnini, 26 kvadrata stana u zagrebačkom Španskom.

Također se je osvrnuo i na medijske natpise o njegovom ručnom satu koji navodno vrijedi 35 tisuća kuna, na što je rekao kako je ljubitelj satova, te kako je predmetni sat dobio od svojih roditelja kada je doktorirao, kao poklon. No kako svakodnevno nosi daleko prihvatljivije sportske satove.



Na kraju je naglasio kako nije revolucionar, već kako planira svoj posao raditi odgovorno, a ako neće biti dobar, onda će otići, prenosi N1.

Komentari