Beroš: Vjerujem da imam podršku premijera. Reforma zdravstva nasušna potreba koja nadilazi boju stranačkih iskaznica

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je KBC Rijeka. U pratnji ravnatelja KBC-a Rijeka Alena Ružića obišao je COVID odjele na riječkom lokalitetu i upoznao se s radom KBC-a Rijeka u uvjetima pandemije. Nakon radnog obilaska ministar zdravstva se obratio medijima u parku ispred glavne zgrade KBC-a Rijeka.

Ja sam od prvog dana svjestan da sam samo jedan kotačić u tom mehanizmu koji mora generirati promjene, rekao je Beroš.

Situacija u Primorsko-goranskoj županiji nije dobra pa je apelirao na mlade da se sjete bolesnika u bolnicama kad se nađu na velikom druženju ili kad negiraju globalnu ugrozu.

Broj hospitaliziranih u trećem valu veći je nego u drugom valu na ovom području, to je zabrinjavajući znak, rekao je Beroš.



Reforma zdravstvenog sustava nije floskula, nego nasušna potreba koja nadilazi boju stranačkih iskaznica i fabricirane afere, rekao je Beroš.

Komentirao je i jučerašnju izjavu premijera Plenkovića koji je rekao da ministar već na idućoj sjednici može iznijeti prijedloge za reformu.

“Premijer je figurativno dao do znanja da je usmjeren na tu problematiku, u radu je određena radna verzija i nacrt pripremljenih reformi. U fazi osnivanja je međuresorna skupina za suradnju, nužno je da svi resori sudjeluju, posebno ministarstva financija i rada. Nije realno da će na sljedećoj sjednici Vlade biti zakonski prijedlozi refome, oni će biti predstavljeni u kasnijoj fazi. Osobno mislim da je pitanje zdravstva i zdravlja nadstranačko pitanje”, rekao je Beroš.

Odgovorio je i na pitanje o javnoj nabavi u zdravstvu.

“Ministar daje pravac kretanja, ali stručne službe bez interferencije politike moraju odigrati svoje”, rekao je, prenosi N1

Komentari