Beroš: Razumijemo veledrogerije, sagledavamo problem; Marić: Nisu veledrogerije jedini problem u zdravstvenom sustavu

U srijedu je održan uži kabinet Vlade uoči sutrašnje redovne sjednice Vlade. Očekuju se izjave ministara i potpredsjednika Vlade – financija Zdravka Marića i branitelja Tome Medveda.

”Izvijestili smo premijera, nastavit ćemo razgovarati, razumijemo veledrogerije, sagledavamo problem, radimo na rješavanju problema”’, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš u izjavama za medije nakon užeg kabineta podsjetivši da se pritisak ponavlja pred izbore ili rebalans.

”Bolnice mogu još dovoljno dugo izdržati”, ustvrdio je ministar kazavši da imaju pitanja za veledrogerije vezano uz strukturu duga i potom će razgovarati o njegovoj otplati.

”Sami smo najbolji lijek za epidemiju, a sada je potrebno biti oprezniji nego ikada”, poručio je Beroš najavivši neke nove mjere vezano uz javna okupljanja, ali nije iznosio detalje, a policijski sat ne planiraju zasad.

”Ako bude potrebno, ali u ovom trenutku ne želim dati potvrdan odgovor. Imamo još niz drugih mjera, preporuka, policijski sat je zadnje što ćemo poduzeti ako bude trebalo”, istaknuo je Beroš.

“Potpuno je jasno da se virus horizontalno i zrakasto širi populacijom, sad treba biti oprezniji nego ikad. Ako dođe vrijeme za to, svakako ćemo razmišljati o svemu onome što je potrebno da bi zaštitili zdravlje i živote građana”, zaključio je Beroš.

Evidentno je napraviti neke iskorake na troškovnoj strani

”Nastavit ćemo razgovarati. Treba sagledati strukturu i ročnost duga”, naglasio je ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade Zdravko Marić.

Ukupne brojke su zaista velike, ogromne, upozorio je da je ovdje riječ samo o veledrogerijama, ali ukupna brojka se vrti oko 10 milijardi kuna, a obaveze i dalje rastu: ”Evidentno je napraviti neke iskorake na troškovnoj strani”.

Dijalog će se nastaviti, razgovarat ćemo i o tehničkim detaljima kako da novac dospije tamo gdje treba, najavio je ministar financija te upozorio da lokalne bolnice stoje lošije od državnih.

Komentari