Beroš: Organiziran je prijevoz oboljelih iz Petrinje za Zagreb i Sisak

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u utorak da je organiziran prijevoz bolesnika iz Petrinje za bolnice u Zagrebu i Sisku.

“Organiziran je prijevoz osam intenzivnih Covid bolesnika za Dubravu, tri intenzivna za Sisak, osam kardioloških prema Sestre milosrdnice, te 20-ak srednje teških prema Zagrebu a razgovaramo i sa šefovima psihijatrijskih ustanova za smještaj 100 osoba iz Petrinje”, izjavio je Beroš prilikom posjeta Petrinji.

Ministar Beroš istaknuo je i kako će osim neposredne hitne pomoći trebati razmišljati i o psihološkoj pomoći za osobe pogođene potresom. Klinički bolnički centar (KBC) Zagreb primit će 40-ak covid pacijenata iz sisačke bolnice, a svi su pacijenti i osoblje te bolnice u redu i vraćaju se u zgrade nakon potresa, doznaje se u utorak od pomoćnika ravnatelja Milivoja Novaka.

“Sve je pod kontrolom, ljude je uhvatila panika pa su izlazili van, sada se vraćaju natrag”, rekao je Novak



“Za prvu ruku primit ćemo 40-ak pacijenata iz Siska, a naših četvero ljudi se sprema da ide u Sisak. Dalje ćemo vidjeti”, rekao je Novak.

Stacionar Arena Zagreb zbrinut će pacijente oboljele od koronavirusa s područja Sisačko-moslavačke županije

Hina je ranije javila da će i Stacionar Arena Zagreb zbrinuti pacijente oboljele od koronavirusa s područja Sisačko-moslavačke županije koji je stradao pod potresom, priopćeno je u utorak.

Stacionar Arena Zagreb, otvoren za pomoć hrvatskom zdravstvenom sustavu u razdoblju covid-19 pandemije, zbrinut će pacijente oboljele od koronavirusa s područja Sisačko-moslavačke županije koji je stradao, sada već pod drugim i jačim potresom.

Nakon pregleda i utvrđivanje stanja zdravstvenih institucija zahvaćene potresom navedene županije, Stacionar Arena Zagreb bit će na raspolaganju za prihvat pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Od početka rada Stacionara Arena Zagreb otpušteno je 181 pacijenata. Trenutno je u Stacionaru Arena Zagreb 19 pacijenata oboljelih od koronavirusa kojima se pruža kvalitetna zdravstvena skrb do potpunog oporavka i otpuštanja s liječenja. Pacijenti imaju lakše do srednje teške kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz intervensku terapiju ili druge terapije koje nalaže njihovo cjelokupno zdravstveno stanje.

Medicinsko osoblje Stacionara Arena Zagreb trenutno čini 18 liječnika te 60 medicinskih sestara. Smjene liječničkih i sestrinskih timova su svakih 12 sati kako bi svi pacijenti imali 24-satni nadzor i zdravstvenu skrb.

Komentari