Beroš o županijama na crvenoj listi Njemačke: Ministri su sami rekli da je to dio pritiska politika u tim zemljama

Ministar zdravstva Vili Beroš objavu njemačkog Instituta Robert Koch komentirao je rekavši da to “vidi kao dobro, kao selektivan pristup Hrvatskoj po županijama, što bi nam također moglo koristiti”.

Ministar Vili Beroš je nakon sjednice Vlade rekao da su “sve što su radili, radili u interesu građana”.

Nakon opaske da je to “politička igra”, nastavio je:

“Legitimno je da se sve te države brinu za zdravlje svojih nacija, počinje školska godina i zbog toga su oni usmjereni prema mjerama za svoje državljane.”



Potom je pojasnio opasku o “političkoj igri”:

“Razgovarao sam i s kolegama ministrima iz drugih zemalja, oni su sami rekli da je to dio pritiska politika u tim zemljama.”

Vili Beroš je konstatirao da je Hrvatska “šampion turizma u Europi, možda i u svijetu”:

“S obzirom na broj turista, broj oboljelih i nije tako velik. Cijele godine smo imali situaciju pod nadzorom. Desilo nam se nešto drugo, to su određena druženja gdje smo isto nastojali intervenirati, ali ne restriktivno nego relaksiranim mjerama.”

Ministar Beroš je rekao da se sezona polako približava kraju, ali da će nastojati “turistima koji se ovdje osjećaju sigurnima, omogućiti da ovdje budu i tijekom devetog mjeseca”.

“Do danas je Istra bila fenomenalna, Primorsko-goranska županija isto dobra”, nastavio je dalje s osvrtom na potez iz Njemačke, “Ovo vidim kao dobro, kao selektivan pristup koji nam također može koristiti.”

“Mislim da ćemo moći sve kontrolirati i da s dolaskom jeseni dolazi vrijeme kad ćemo morati biti oprezniji”, zaključio je ispred Banskih dvora, prenosi N1.

Njemačka je dvije hrvatske županije stavila na crvenu listu

 

Komentari