Beroš o Zadravec: Nemam potrebu nikoga spašavati, to nije istina

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je događaje u KBC-u Sestre milosrdnice na konferenciji Stožera.

Novinari su ministra pitali može li se Dijana Zadravec prijaviti na natječaj za ravnateljicu bolnice s obzirom da je prijavljena za mobing i smijenjena, a u pojedinim se medijima pojavile informacije da ju je on pokušao spasiti.

“Upravno vijeće će analizirati pristiglu natječajnu komunikaciju i vidjeti tko je najbolja osoba za vršenje dužnosti ravnatelja. U ovom trenutku osobno ne mogu procijeniti bi li to bila okolnost koja bi nekoga spriječila. Što se tiče napisa, nemam potrebu nikoga spašavati, to nije istina i to nije utemeljeno. Ne znam koliko će trajati inspekcija, ali inzistirat ću da bude široko obuhvatna i što brža moguća. Konkretne odrednice koliko će trajati ne mogu reći, ali sam odlučan razriješiti sve nedoumice ne samo u toj ustanovi, nego i šire”, odgovorio je.

Raspisan je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja koji se bira na razdoblje od četiri godine, objavljeno je na stranici KBC Sestre milosrdnice.



Podsjetimo, bolnicu je napustilo više radiologa, zbog čega je došlo u pitanje funkcioniranje bolnice, a 17 djelatnika Klinike za tumore podnijelo je tužbu za mobing protiv Zadravec.

Zadravec je optužila neke liječnike za sudjelovanje u kriminalnim radnjama i rad u privatnim klinikama čiji su vlasnici.

 

Komentari