Beroš o onima koji se ne žele cijepiti: Pišete negativan scenarij i to ne samo za sebe već i svoju obitelj, susjede i svoje sugrađane

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš na svom Facebook profilu osvrnuo se na loš odaziv za cijepljenjem, odnosno na one građane koji se ne žele cijepiti, te im je poručio kako svojom odlukom ‘pišu negativan scenarij’. 

“Cijepljenje protiv COVID-19 nije vaša tema? Necijepljenjem upravo pokazujete da ste dio nje. Štoviše, pišete negativan scenarij i to ne samo za sebe već i svoju obitelj, susjede i svoje sugrađane. Ako ne postoji medicinski razlog da se cijepite, a to ne želite učiniti, morate si postaviti sljedeća pitanja. Želite li ugroziti svoje i tuđe zdravlje? Želite li poništiti napor svih onih koji su se cijepili? Želite li spriječiti postizanje kolektivnog imuniteta? Želite li snositi krivicu za mogući 4. val. epidemije, ponovno punjenje bolnica, smrt ljudi? Želite li produljiti gospodarsku krizu, potaknuti gubitak radnih mjesta? Želite li spriječiti povratak života u normalu? Odgovor i odgovornost je isključivo na vama”, napisao je ministar Beroš u svojoj objavi.


Komentari