BEROŠ O EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA: Blažeg popuštanja mjera vjerujem da će biti, možda već i ovoga tjedna

Admir Buljubasic / POOL / HINA

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da se razmišlja o popuštanju aktualnih epidemioloških mjera, a moguće je da se blaže popuštanje dogodi već ovoga tjedna. Nije otkrio više detalja o tome što podrazumijeva popuštanje mjera. Neizbježno je bilo novinarsko pitanje o rekonstrukciji Vlade. Beroš je otkrio što mu u medijskim napisima najviše smeta.

– Blažeg popuštanja mjera vjerujem da će biti, možda već i ovoga tjedna. Mjere će sigurno ostati u određenim segmentima, poput socijale i zdravstva, jer epidemija je i dalje tu, izjavio je Vili Beroš novinarima prilikom otvaranja novog operacijskog bloka u Dječjoj bolnici u Klaićevoj.

 

Ministar zdravstva nije otkrio više detalja o tome što podrazumijeva popuštanje mjera. Dodao je kako još ne može reći kada će se ukinuti obveza nošenja maski, jer je to, kako je rekao, vjerojatno zadnji element u kontekstu epidemioloških mjera koji će biti reduciran.



 

Istaknuo je kako je odgovornost Stožera brinuti da mjere budu prilagođene aktualnom epidemiološkom trenutku, a to se i radi.

Odgovarajući na pitanje o mogućem odlasku s mjesta ministra u najavljenoj ekonstrukciji Vlade, Beroš je rekao kako je jedino mijena stalna, no dodao je kako se zbog napisa u medijima pita gdje je nestala istina.

 

– Osobno me ne smeta licitiranje mojim imenom, jer svi ćemo jednom otići, ali smetaju me neistine, laži, konstrukcije, podmetanja, miješanje krušaka i jabuka, čemu svjedočimo u medijskom prostoru, kazao je Beroš novinarima.

 

Mediji posljednjih dana pišu o nalazima Državne revizije o poslovanju njegova ministarstva, a Beroš tvrdi da se neki elementi iz vade iz konteksta.

 

Rekao je da je Državna revizija dala bezuvjetno mišljenje na financijski dio poslovanja Ministarstva, a uvjetno mišljenje na usklađivanje poslovanja, što je ispravljeno.

 

– Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, Agencija za zaštitu osobnih podataka, u konačnici i DORH, nisu našli elemente za nikakvo postupanje, dodao je.

 

Na pitanje jesu li ga Uskok ili DORH kontaktirali zbog poslovanja Ministarstva zdravstva s tvrtkom Cuspis u vlasništvu Vinka Kojundžića, Beroš je odgovorio da njega osobno nisu, nego su kontaktirali sa stručnim službama u Ministarstvu koje vode te procese.

Komentari