Beroš o današnjem prosvjedu: Kao liječnik i humanist ne mogu podržati neznanstveni pristup covidu

Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš na Facebooku je komentirao današnji skup nazvan Festival slobode kojim se organizatori i sudionici žele boriti protiv “ograničenja slobode kretanja i druženja, nametanja fizičke distance i uskraćivanja fizičkoga kontakta”.

“Kao demokršćanin poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje i stajalište o svim važnim životnim pitanjima. Hrvatska je demokratska zemlja u kojoj se njeguje sloboda mišljenja i izražavanja stajališta.

Kao liječnik i humanist, kao hrvatski ministar zdravstva ne mogu podržati neznanstveni pristup kovidu-19 i metodama koje omogućuju njegovo širenje među građanima koji zagovaraju i promiču organizatori ovakvog skupa. Vjerujem da se većina hrvatskih građana osvjedočila da su sve mjere koje smo poduzimali osigurale visoki stupanj zaštite od zaraze i njenih posljedica.

Sva privremena ograničenja imala su samo jedan cilj – zaštititi zdravlje i živote hrvatskih građana. I u tome smo uspjeli i uspijevamo.



Svatko ima slobodu izbora, ali mora biti svjestan i svih posljedica svojih odluka. Kako za sebe tako i za sve ljude u svom okruženju”, napisao je Vili Beroš.

 

Komentari