Beroš: Nema mjesta za popuštanje, moramo biti strpljivi. Naše mjere su među liberalnijim u svijetu i Europi

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je na konferenciji Stožera kako je zdravlje na prvom mjestu i bez toga sve pada u vodu. Apelirao je na strpljenje.  

“Ne smijemo biti nestrpljivi i napraviti krivi potez. Svi svjedočimo o tome što se može dogoditi u kratkom roku. Zato bez žurenja. Moramo naglasiti nove izazove. Imamo nove sojeve i probleme s cijepljenjem, ali imamo mjere i našu odgovornost. Samo tako možemo pobijediti. Treba naglasiti da smo među liberalnijim zemljama u svijetu i Europi”, rekao je, prenosi N1.

Dodao je kako nema mjesta za popuštanje mjera, ali neće biti ni policijskog sata. “Rade trgovine, kina, kazališta, muzeji. Teretane su zatvorene u preko 20 zemalja Europske unije, a kafići u 24 zemlje. Stalno balansiramo”.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 730 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2926. Među njima je 1222 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 99 pacijenata. Preminulo je 17 osoba. Nacionalni stožer danas održava press konferenciju.



Komentari