BEROŠ NAM JE DAO ‘ŠAMAR’! Zdravstvene djelatnike zasmetala Beroševa rečenica da se u ‘bolnice dolazi na liječenje, a ne po zarazu’

Otvoreno pismo ministra zdravstva Vilija Beroša uzburkalo je zdravstvene radnike. Dok jedni podupiru ministra, drugi njegovu rečenicu iz pisma smatraju “šamarom” i poručuju kako će ih takav pristup još manje motivirati na cijepljenje, objavio je Dnevnik.hr. 

Doktorica Ana Gverić Grginić radi u KBC-u sestre Milosrdnice i podržava uvođenje COVID potvrda. Oni zaposlenici koji nisu cijepljeni, a samim time i nemaju COVID potvrdu trebat će se često testirati.

“U početku će troškovi biti na račun Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, nakon toga će svaki djelatnik sam plaćati svoj test s čime se ja apsolutno slažem jer smatram da nije u redu trošiti novce hrvatskih poreznih obveznika za nešto s čim postoji alternativa koja je bolja od samog testa”, istaknula je Grginić.

Ona smatra kako bi se trebalo testirati najmanje jednom tjedno, a može i više. Cijena po testu je malo više od 100 kuna, ističu u zavodu za javno zdravstvo.



No, što ako se netko odbije testirati?

“Mi očekujemo brze i precizne upute ministra i pravnih stručnjaka ministarstva zdravstva da znamo kakav će biti naš stav”, rekla je doktorica.

Zbog toga je ministar poslao pismo zaposlenima u sustavu zdravstva.

Rekao je kako jesen donosi novi val epidemije, kako nitko ne smije ugrožavati zdravstveni sustav, ali i kako svatko ima pravo na izbor. No, jedna rečenica iz pisma posebno je zasmetala “Sindikatu medicinskih sestara i tehničara zajedno”.

“Mislim da je s tom rečenicom dao jedan veliki šamar svim zdravstvenim djelatnicima koji već godinu i pol mukotrpno rade na svojim radilištima i preko svojih mogućnosti. On ne samo da nas nije potaknuo, nije na neki način pohvalio, nego ide na nas đonom”, odgovorila je Sanda Alić na Beroševu rečenicu da “se u bolnice dolazi na liječenje, a ne po zarazu”.

Medicinska sestra Sanda Alić nije cijepljena.

“Imate jednu skupinu koja je preboljela COVID koji se ne žele cijepiti. Imate drugu koja je kao i ja žele vidjeti kakva je učinkovitost, moguće nuspojave. Onda imate treću skupinu – to su mahom naše mlade kolegice koje još nisu postale majke i koje se ne žele cijepiti”, objasnila je.

Dodala je kako oni nisu antivakseri, a članovi njihovog sindikata sami odlučuju hoće li se cijepiti ili ne, objavio je Dnevnik.hr.

Komentari