Beroš: Moja majka je cijepljenja AstraZenecom i ja ću se cijepiti kada ću trebati

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je zašto je Koprivničko-križevačka županija odustala od cijepljenja AstraZenecom, a onda su ipak promijenili odluku.

“Ne bi bilo uputno da jedna županija promjeni plan cijepljenja. Istupanje koje je panično nije dobro. EMA je jasna – istraga je u tijeku, ali se i dalje odobrava cijepljenje AstraZenecom“, rekao je ministar.

Komentirao je i u kojem slučaju bi Hrvatska obustavila cijepljenje AstraZenecom.

“To je pojava određenog broja nuspojava. Brojčano ne mogu govoriti, to određuje struka koja evaluira sve nuspojave, traži dokumentaciju i odlučuje o sigurnosti cijepljenja“, rekao je Beroš i dodao:



“Nije Hrvatska jedina država koja ne odustaje. Mi smo oprezni, promatramo situaciju. Čekamo 18.3. kada će sve biti jasno. U ovom trenutku cijepljenje ide svojim tijekom, 30 tisuća doza ovog cjepiva smo zaprimili. Nema nuspojava više od ostalih cjepiva.”

Beroš je istaknuo da treba slušati struku.

“Jedino struku treba slušati. Struka je putokaz. Ne želim prejudicirati da je reakcija u EU panična, tko zna – možda oni znaju nešto što mi ne znamo”, rekao je Beroš za RTL.

Odgovorio je i je li Hrvatska pogriješila što je naručila toliko doza cjepiva AstraZenece.

“Teško je reći, da imamo sad podatke koje imamo tko zna. Tada je bio najizvjesniji kandidat. Nije razlog to što je bila najjeftinija, tada se nije znala cijena cjepiva”, rekao je Beroš i dodao:

“Moja majka je cijepljenja AstraZenecom i ja ću se cijepiti kada ću trebati.”

Komentari