BEROŠ: Kad je riječ o prioritetnim listama čekanja unaprijedili smo sustav

Admir Buljubasic / POOL / HINA

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da su djelatnici Ministarstva zdravlja i HZZO-a dobili zadatak stvoriti onkološku uputnicu za ubrzanje dijagnostike i liječenja onkoloških bolesnika.

Ministar Beroš sudjelovao je poslijepodne online iz Zagreba na 8. Future Z kongresu, otvorenom jutros u Opatiji.

– Kad je riječ o prioritetnim listama čekanja unaprijedili smo sustav jer je sad moguće osim prioritetnog naručivanja za pojedini dijagnostički onkološki pregled, moguće naručivanje i za dijagnostičku obradu, što se do sad nije moglo, istaknuo je ministar.

Beroš je ocijenio da je važno unapređenje liječenja onkoloških bolesnika, ističući da je do sad više puta navodio da će nakon pandemije COVIDA-19 uslijediti epidemije onkoloških i mentalnih bolesti.



– Zbog toga sam sretan što je u mojem mandatu učinjen iskorak u vidu donošenja Nacionalnog strateškog okvir borbe protiv raka, a slijedi izrada akcijskog plana, istaknuo je.

Planirana su i velika ulaganja u opremu za onkološke bolesnike te utemeljenje baze podataka svih onkoloških bolesnika, koja će doprinijeti poboljšanju ishoda liječenja, dodao je Beroš.

– Veliki posao je pred nama, a mi ga se ne bojimo, zaključio je u online javljanju u program kongresa.

Na dvodnevnom Future Z kongresu, koji okuplja sve dionike zdravstvenog sustava, raspravlja se o trenutnoj situaciji u zdravstvenom sustavu i temama poput reforme zdravstva, praćenja ishoda liječenja, problema onkoloških i kardiovaskularnih bolesnika, stanja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i informatizacije sustava.

Komentari