Beroš: Čim sam vidio u medijima, zvao sam obitelj, ispričao se, izrazio sućut

Ministar zdravstva Vili Beroš opisao je kako je postupio čim je doznao za prošlotjedni slučaj u bolnici u Dubrovniku, koja je propustila obavijestiti obitelj svog pacijenta da je preminuo.

Podsjećamo Dnevnik.hr objavio je da je obitelj doznala za smrt svog člana tek četiri dana poslije. Dnevnik.hr prenosi da je ministar Beroš rekao da će najaviti zdravstvenu inspekciju:

“Nisam primio pismo”, referirao se Beroš na pismo što mu je poslala pokojnikova snaha, “ali sam jutros, kad sam vidio u medijima, nazvao obitelj i ispričao se zbog te pogreške, izrazio sućut i rekao da ćemo istražiti situaciju.”

Rekao je da će, uz unutarnji nadzor koji je već pokrenut, u dubrovačku bolnicu biti upućena i inspekcija Ministarstva zdravstva. Dnevnik.hr  navodi da službenog objašnjenja iz Općinske bolnice Dubrovnik zasad nema, te da je ravnatelj Marijo Bekić pokrenuo je unutarnji nadzor.



Obitelj je ranije kazala da je njihov član u bolnicu primljen zbog moždanog udara 2. siječnja.

“Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će ju, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom tog 11. siječnja tijekom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njezinog supruga, liječnik je pitao: “Kako vi ne znate?”. Pita ona “A što ne znam?”. Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja”, priča snaha pokojnika.

Dodaje kako im je rečeno da dođu po stvari preminulog. Kako su, kaže, sve saznali u četvrtak popodne, u bolnicu su došli u petak.

“Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 3. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila”, govori zgrožena žena.

Ističe kako su i otpusno pismo i dokumentaciju pisali s datumom 15. siječnjem.

Komentari