Bernardić se opravdava: Žene su u nepravednom položaju na svakom koraku

Darko Tomas / CROPIX

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena SDP je organizirao tribinu posvećenu položaju žena u svijetu rada, pod nazivom (Ne)radnopravne. Okupljenima se obratio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji se tom prilikom osvrnuo i na svoje izjave za koje ga neki optužuju da – diskriminiraju žene.

“SDP je najprogresivnija stranka u Hrvatskoj koja se bori za potpunu rodnu ravnopravnost. Posebno je važno to isticati danas, kad su žene u neravnopravnom položaju – neravnopravne u reproduktivnosti, kod kuće, na poslu… U nepravednom ste položaju na svakom koraku”, rekao je šef SDP-a te ispričao svoje iskustvo: “Odrastao sam sa samohranom majkom, vidio kako to izgleda, bez pomoći i podrške, zato sam osobno motiviran za potpunu rodnu ravnopravnost”.

Tvrdi da mu neke želi imputirati diskriminaciju te da izvlače iz konteksta i pogrešno interpretiraju njegove izjave u današnjem intervjuu HINA-i. Ipak, kaže da je “možda bilo nespretno”.

“Svjestan sam da je premalo žena u politici, svjestan toga sam predložio zip model. Ravnopravna zastupljenost – to smo već imali na EU izborima, imat ćemo takve liste i za Sabor. Sretan vam socijaldemokratski praznik, 8. mart, Dan žena”, poručio je Bernardić, a pišu Vijesti.hr.



SDP VAM ČESTITA DAN ŽENA ‘To je posao za iskusne, ne za eksperimente’

Komentari