Bernardić: SDP zahtijeva hitno ispunjenje zahtjeva učitelja i odlazak ministrice Blaženke Divjak

Cropix

Nakon što su na sindikalnom referendumu prosvjetni radnici u visokom postotku odbili Vladinu ponudu, predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je preko društvenih mreža rekao kako njegova stranka “zahtijeva hitno ispunjenje zahtjeva učitelja i odlazak ministrice Blaženke Divjak“.

Ocijenio je da su najodgovorniji za propast obrazovne reforme, štrajk učitelja i to što djeca još uvijek ne idu u školu predsjednik Vlade i ministrica obrazovanja Divjak te stoga zahtijeva hitno ispunjenje zahtjeva učitelja i odlazak ministrice.

“Ogromna većina učitelja i nastavnika rekla je da ne podržava prijedlog predsjednika Vlade. To dovoljno govori o tome što oni misle o njemu i njegovom pokušaju da ih opet omalovaži i ponizi“, napisao je Bernardić na Facebooku.

Učitelji su pokazali da nisu roba i da ih se ne može kupiti kao što je kupljena ova saborska većina, istaknuo je.



Na dvodnevnom sindikalnom referendumu sudionika u štrajku, koji je danas ušao u 35. dan, protiv Vladine ponude izjasnilo se 95,26 posto izašlih u osnovnim školama, 88,93 posto u srednjim školama i 69 posto u znanosti i visokom obrazovanju, rečeno je na konferenciji za novinare.

OBJAVLJENI REZULTATI Odbijena je ponuda Vlade, štrajk se nastavlja

Komentari