BERNARDIĆ O IZBACIVANJU IZ STRANKE: Oprosti im Bože, ne znaju što rade

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak je, kako se neslužbeno doznaje, odlučilo iz stranke izbaciti sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao ‘kolovođe’ pobune.

Tako će bez stranačke iskaznice ostati bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar DračevacRomana Nikolić, Franko Vidović, Davorko VidovićVesna Nađ i Katica Glamuzina. Ostali ‘pobunjenici’ završit će s opomenom.

Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se ‘ponosno isključuje iz stranke’.

Samo nekoliko minuta nakon kraja sjednice Predsjedništva Hajduković se oglasio i na Facebooku:



– U stranci u kojoj se pluralizam i različita mišljenja ne uvažavaju, u stranci u kojoj predsjednik ne prenosi događaje kako su se dogodili, u stranci koja vas javno prihvaća a potajno vas se želi riješiti, u stranci u kojoj pojedinci odbijaju dati dokumentaciju DORH-u ili su priznali kaznena djela a još su članovi s blagoslovom vodstva – više NE ŽELIM biti. To nije stranka u koju sam ušao 2000. s ciljem promijena Hrvatske na bolje, to nije SDP, to nije stranka Ivice Račana u kojoj je obraz vrjedniji od izbora. Sutra ću podnijeti zahtjev za ispis iz članstva jer to nije stranka koja utjelovljuje moje principe, vrijednosti i ideale. Borba se nastavlja, ali ne u stranci koja je sve samo ne socijaldemokratska. Isprike svim časnim članicama i članovima SDP-a, nisam uspio spasiti stranku od ovakvog vodstva. Volio bih reći da idem da bih se vratio, ali s ovako slijepim vodstvom…, napisao je Hajduković.

Ubrzo nakon Predsjedništva na Facebooku se kratko javio i izbačeni bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

– Oprosti im Bože, ne znaju što rade, napisao je bivši predsjednik.

Na Facebooku je reagirala je i Vesna Nađ.

– Hvala Peđi i ekipi iz Predsjedništva što su me večeras izbacili iz SDP-a nakon 21 godina u SDP-u zajedno sa još šestero saborskih zastupnica i zastupnika! To će SDP-u sigurno drastično podići reiting, a i članstvo, ukoliko uopće netko ostane u SDP-u, znati će to prepoznati kao odličnu odluku! Prenosi Jutarnji.hr.

Komentari