Beljak udario po poznatom poduzetniku: ‘Grabežljivi smrad i lopovčina poput ostalih takvih mega-kapitalista’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kompanija kontroverznog Elona Muska prodala je većinu svog bitcoina, točnije 75 posto ove kriptovalute iz svog vlasištva, koja je na kraju 2021. vrijedila oko 2 milijarde dolara, piše BBC. Proizvođač električnih automobila odlučio se za ovaj potez jer je vrijednost kriptovalute ove godine pala za više od 50 posto, iako je sam Musk bio jedan od najvećih pobornika kriptovaluta, što je često isticao na društvenim mrežama, piše Dnevno.hr.

Na iznenađujuću odluku vlasnika Tesle osvrnuo se i Krešo Beljak, nazvavši ga “grabežljivim smradom i lopovčinom poput ostalih takvih mega-kapitalista”.

“Nakon što je investicijom od 1,5 milijarde dolara u bitcoin umjetno digao cijenu tog bezvrijednog kripto-novca, navukao je desetine milijuna malih ulagača da ga kupuju i dižu mu cijenu.

Pa kad je cijena došla do 70.000 dolara, a vrijednost njegova ulaganja se popela na 3 milijarde, skoro sve je prodao. Tako je zaradio novih 1,5 milijardu dolara, a zapravo je to opljačkao od malih investitora koji su taj iznos izgubili padom vrijednosti bitcoina od preko 50%”, napisao je predsjednik HSS-a na svom Facebooku pa pozvao na oprez:



“Budite oprezni, ima takvih “genijalnih” poduzetnika i prevaranata i u Hrvatskoj. Dižu ih mediji i političari u nebesa, daju im prostor i financijske poticaje, dobro se znaju reklamirati sa svojim “genijalnim” idejama i projektima, a pitanje je i dana kad će početi prodavati svoje dionice (zapravo bezvrijedne papire).

I kad ih dovoljno prodaju, kad dovoljno pokradu ljude koji im vjeruju, proglasit će stečajeve, svoje milijarde spremiti u strane banke, a te dionice građanima više neće vrijediti niti kao wc papir”, zaključuje Beljak.

 

Komentari