Beljak o suradnji s HDZ-om: Ne vidim problem. Ne bih se osvrtao na te strelice koje dolaze iz SDP-a, to je licemjerno

Krešo Beljak Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Krešo Beljak komentirao je suradnju njegove stranke s HDZ-om u Zagrebačkoj županiji.

“Treba razdvojiti politiku na nacionalnoj i onu na lokalnoj razini. Ova koalicija nije prva, u cijelom nizu županija smo išli s HDZ-om. Ne vidim problem, HSS je poznat kao stranka centra koji ima lijevo i desno krilo i to je izvan onoga što ja radim na nacionalnoj razini”, rekao je za N1.

Dodao je i da nije bilo potrebe da se razgovara o tome jer sve lokalne organizacije imaju potpunu slobodu, što god tko mislio o tome.

“Ne bih odgovarao na to, bilo mi je poprilično smiješno. Vrijeme će pokazati tko je lav, tko lavić”, rekao je o izjavi gradonačelnika Svete Nedelje, Darija Zurovca, koji je rekao da se lav ne opterećuje mišljenjem ovce pa se tako ni on ne opterećuje onime što misli Beljak.



Komentirao je i rejting HSS-a.

“Rejtinzi nisu dobri, a nisu ni lošiji nego prije lokalnih izbora. Politika se ne može voditi s lokalne razine i neće se tako voditi što se tiče HSS-a.

Osvrnuo se i na kritike iz SDP-a. “Mogu biti razočarani, ali i SDP koalira s HDZ-om u nekim gradovima i županijma, a o tome nitko ne govori. I Most i Domovinski pokret su puno neprihvatljiviji partneri od HDZ-a, radi se o krajnjoj desnici. To je licemjerno i ne bih se osvrtao na te strelice koje dolaze iz SDP-a”.

Komentari