Bekić: Vrlo je izvjesno da će i četvrta najveća veledrogerija obustaviti dostavu lijekova, ponestaje zaliha

duList.hr

‘Naša bolnica ima zalihe do kraja mjeseca. Nešto više, nešto manje, ovisno o pacijentima. Teško je reći koji su odjeli najugroženiji’, rekao je ravnatelj. 

Ukupni dug veledrogerijama iznosi pet milijardi kuna, od čega su dugovi bolnicama 4,3 milijarde. Navodno bi i četvrta veledrogerija uskoro mogla obustaviti dostavu lijekova. OB Dubrovnik može raditi do kraja ovog mjeseca, a neki odjeli mjesec dana. Ako se kroz mjesec dana ne riješi dogovor Ministarstva i veledrogerija vezanih uz dug, bolnica nema drugog izlaza.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić o obustavi lijekova je rekao:

“Od četiri najveće veledrogerije, tri su obustavile dostavu lijekova. Zalihe postoje, ali do kraja mjeseca. Trenutni dug postignut je nešto iznad 12 milijuna kuna”, rekao je i dodao:



“Naša bolnica ima zalihe do kraja mjeseca. Nešto više, nešto manje, ovisno o pacijentima. Teško je reći koji su odjeli najugroženiji”. Dodao je i kako je zdravstveni sustav dobro organiziran i kako je njihova bolnica dio hrvatskog zdravstvenog sustava.

Na kraju je zaključio kako je vrlo izvjesno da će i četvrta veledrogerija uskoro obustaviti dostavu lijekova, piše Rtl.hr 

Komentari