Bebić: Tko god od srpske zajednice dođe u Knin on je istovremeno i i državljanin Hrvatske. Politički Hrvat

Bivši predsjednik Sabora Luka Bebić smatra da je u ovogodišnjoj proslavi Oluje najvažnija dobra namjera svih sudionika, a preuveličanim je ocijenio pitanje tko će od pojedinaca doći ili neće doći.

Gostujući u N1 studiju uživo istaknuo je da je riječ o datumu koji će zauvijek ostati upamćen kao pobjeda u Domovinskom ratu.

“Tko god od srpske zajednice dođe, on je istovremeno i državljanin Hrvatske. Politički, to sve trebaju biti Hrvati, politički Hrvati. Francuska je eklatantan primjer kako je to riješeno, trebamo se voditi temeljnim državnim interesima“, smatra Bebić i dodaje:

“U nas se to sve uveličava na neprimjeren način, treba završavati te ratne posljedice, ne da se zaborave žrtve, ne to, ali da se krene dalje“, istaknuo je.



Smatra da odlazak Tome Medveda u Grubore nije nikakvo izjednačavanje žrtve i agresora.

“Te su žrtve hrvatski državljani, poginuli u čišćenju kao građani, kao civili, a ne kao vojska. Je l to izjednačavanje, nije. Treba se ponašati u interesu i u doprinosu temeljnim vrijednostima”, naglašava Bebić koji se pita zašto ne ističemo ljude srpske nacionalnosti koji su doprinijeli, te poručuje kako ima puno njih koji žive od tih razlika i koji ih namjerno produbljuju.

Pozdravio je odluku predsjednika Milanovića o odlikovanju postrojbi HVO-a te angažmanu oko Ljube Ćesića Rojsa, za kojega je rekao da nikako ne zaslužuje to kroz što prolazi jer nije nikakav zločinac i terorist, piše N1.

Komentari