Beba stara deset dana, koju je porodila zaražena majka, ipak je pozitivna na koronavirus

Ilustracija Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana jedna novooboljela osoba od koronavirusa, a riječ je o novorođenčetu starom 10 dana, izvijestili su iz Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba.

Nažalost, radi se o djetetu 10 dana starom, u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, izvijestio je u utorak ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar i dodao da je to prva beba i druga trudnica u Hrvatskoj koji su covid pozitivni.

Trudnica je porođena na ‘Svetom Duhu’, a dijete je po našim informacijama klinički dobro, dodao je Šostar.

Objasnio je da je dijete kao zdravo bilo otpušteno iz bolnice, jučer je testirano i nažalost je pozitivno, ali nema nikakvih tegoba i klinička mu je slika potpuno uredna.



Rekao je i da dijete nije zaraženo u bolnici, nego je bila transmisija virusa s majke na dijete.

Šostar: Trenutna situacija nije razlog za opuštanje

U Nastavnom zavodu u ponedjeljak je obavljeno 420 testiranja, a od toga je jedan pozitivan.

“Šesnaest novih osoba je stavljeno u samoizolaciju, tako da ih sada imamo 624. Dvadeset i dva više izliječena”, izjavio je Šostar.

Poručio je da trenutna situacija i trend opadanja broja zaraženih proteklih dana nije razlog za opuštanje.

“Dolaze nam naši sugrađani koji su bili na razno-raznim druženjima pa očekujemo u sljedećim danima porast broja novozaraženih”, rekao je Šostar te apelirao na građane da se drže mjera i da na okupljanjima drže socijalnu distancu, izbjegavaju fizički kontakt i nose maske.

Komentari