Bauk: Plenkovićevo naslikavanje pred kraterom u maniri Vučića bilo je neprimjereno

Tomislav Kristo / CROPIX

Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a te član saborskog Odbora za obranu, osvrnuo se za N1 na presicu ŽDO-a i nova saznanja oko pada drona u Zagrebu.

“Podudara se s onim što smo čuli na Odboru za obranu, uz ovaj dio oko vještačenja, da su nađeni upaljač i ostaci bombe, ali da je utvrđeno da nije nađen eksploziv. Sad znamo više nego što smo znali prije”, rekao je Bauk za N1.

“Plenkovićevo naslikavanje pred kraterom u maniri Vučića bilo je neprimjereno”
Bauk je komentirao prvotne izjave premijera Andreja Plenkovića i ministra obrane Marija Banožića da je na dronu bio eksploziv.

“Već sam komentirao da je ono naslikavanje pred kraterom i pokazivanje slika u maniri Aleksandra Vučića doista bilo neprimjereno. U trenutku dok nije bilo saznanja ovih detalja da nema eksploziva imali smo jedno svakodnevno pojavljivanje i paradiranje ministra obrane i predsjednika vlade.



Kad se saznalo da nema eksploziva, onda hladan tuš. To je klasična priča, valjda ih je netko iz PR-a tako savjetovao, bez namjere da kritiziram PR”, kazao je SDP-ovac za N1.

Bauk je naglasio da nisu DORH i vojna policija krivi ako je današnja presica služila peglanju imidža šefa vlade i ministra obrane, nego oni koji su dijelili informaciju čim su nešto dobili.

Komentari