Bauk: Plenković nije odgovarao na pitanja; Bačić: Oporba je bezidejna

O aktualnom satu u Saboru u središnjem Dnevniku HTV-a govorili su potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Aktualno prijepodne u Saboru bilo je danas malo življe, nego posljednji puta.

– Premijer ovaj puta nije rekao da mu je bilo dosadno. Ali bilo je slično, mi smo postavljali pitanja, a on uglavnom nije odgovarao. To je sukus svega. Mislim da su građani imali prilike ponovno čuti stavove koje su političari zastupali o temama koje su aktualne, mislim da su pokrivene sve aktualne teme, a i da su članovi Vlade iznosili stajališta koja su nam opće poznata. Mislim da jedino mogu zapamtiti da premijer nije odgovarao na pitanja i da je bio s onim svojim stavom, za koji će neki reći da je bahat, rekao je Bauk.

Mogu reći da je bilo zanimljivije, barem za premijera. Gotovo svako drugo bilo je namijenjeno njemu, od 40 pitanja on je odgovarao na 19. Bio je više u raspravi, dijalogu s oporbenim zastupnicima. Ne bih se složio s kolegom Baukom. Mislim da je današnje aktualno prijepodne pokazalo svojevrsnu bezidejnost oporbe. Pitanja koja su bila upućena premijeru su praktično reciklirani naslovi ili događanja koja u političkom prostoru Hrvatske slušamo iz dana u dan, rekao je Bauk.



Komentari