Bauk otkrio što će biti sa Željkom Sabom: Jedna od obveza članova je poštivati odluke središnjih tijela stranke

Tomislav Kristo / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru Arsen Bauk bio je gost Dnevnika. Komentirao je danas održanu sjednicu Glavnog odbora stranke, kao i situaciju u stranci nakon neslaganja s prijedlogom aktualnog predsjednika stranke Peđe Grbina.

Bauk je kazao kako je konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP ispunila sve zadatke koje ima.

O sjednici Predsjedništva: Raskol je preoštra riječ

Također, rekao je kako je riječ raskol za sjednicu Predsjedništva koja je održana prije nekoliko dana preoštra.

“Radilo se o jednoj sjednici na kojoj se raspravljalo o prijedlog koji nije dobio dovoljan broj glasova. Ja bih ponovno pokušao ne upotrebljavati riječi koje nisu u ovom trenutku primjerene. Radi se o kolegama koji nisu prihvatili prijedlog. Više se sad ne radi o prijedlogu predsjednika, sad se radi o odluci predsjedništva za čiju su provedbu zaduženi imanom i prezimenom Peđa Grbin i Arsen Bauk”, rekao je.



Napominje kako je način na koji će Klub zastupnika SDP-a uputiti u proceduru prijedloge za nova imenovanja predsjednika/potpredsjednika Odbora i potpredsjednika Sabora, njihova interna stvar u Klubu zastupnika, piše N1.

Usporedio Milanovića i Bernardića

“Svi zastupnici SDP-a glasovat će za odluku Kluba. Što se tiče onih koji neće glasovati za nešto, mislim da je još prerano špekulirati što bi se dogodilo s tim kolegama. Mislim da je vrlo jasno koje su sankcije za nepoštivanje odluka središnjih tijela stranke. To imamo u Statutu, odluke o pravima i obvezama članova, a jedna od obveza članova je poštivati odluke središnjih tijela stranke”, pojašnjava Bauk.

O tome što misli o postupku Davora Bernardića nakon odlaska s pozicije predsjednika stranke, kratko je rekao: “Primijetio sam određenu promjenu u ponašanju Zorana Milanovića nakon što je prestao biti predsjednik SDP-a i Davora Bernardića nakon što je prestao biti predsjednik SDP-a”.

Na pitanje što će biti sa Željkom Sabom, odgovara: “Prema onome što je komunicirano u javnosti, rok za davanje odgovora je do sljedeće sjednice Predsjedništva. Jer je današnja sjednica Predsjedništva bila tehnička”.

Komentari