Bauk: Onaj tko se deklarira kao mason, mora letjeti kao i glavni državni odvjetnik; Tolušić: Znam par zidara, ali mislim da nisu masoni

Nakon što se  kao mason deklarirao i poznati odvjetnik Veljko Miljević te otkrio kako u toj organizaciji ima političara, sada i oporbeni i vladajući žele znati koji su njihovi kolege u tajnim društvima.

Ima li masona među zastupnicima?

Tko je i ima li masona među HDZ-ovcima, još se nitko nije izjasnio. Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika, na pitanje je li čuo za izjavu odvjetnika Miljevića da među političarima ima masona i zna li koji su, odgovara: “da vam budem iskren, nisam znao ni da je on. Bilo bi dobro da, ako mu je potreba, da kaže tko su te osobe, ja ne znam”.

“Ja mislim da je ta priča s masonima takva glupost i bizarnost da vam tu nemam što pametno za reći. Ne znam ni jednog masona. Znam par zidara, ali mislim da nisu masoni”, kazao je saborski zastupnik HDZ-a Tomislav Tolušić.

Nakon svega postavlja se pitanje i tko će prvi podatak o članstvu u tajnom društvu navesti u imovinskoj kartici, kako je to naredilo Povjerenstvo. “Ja mislim da se taj koji se ne deklarira izlaže da, kada se to sazna, mO”, kaže SDP-ovac Arsen Bauk.



Problem bi mogao imati i Željko Reiner

Po tome, problem bi mogao imati i vitez Svetog groba Jeruzalemskog Željko Reiner koji članstvo u tom viteškom redu u kartici nije prijavio, piše RTL.

Komentari