VIDEO Bartulica pozdravio odluku Ustavnog suda: Načelo ravnopravnosti je jako važno

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica komentirao je u Hrvatskom saboru Odluku Ustavnoga suda o ukidanju “epidemioloških” izmjena Poslovnika Hrvatskoga sabora.

Bartulica je poručio kako Domovinski pokret pozdravlja ovu odluku te je podsjetio kako su u Domovinskom pokretu i ranije upozoravali na ove izmjene te da nisu za ograničavanje prava zastupnika za sudjelovanje u raspravama Sabora.

“Mislim da treba još više rasprava u ovom Domu, a ne manje. Svjesni smo da koronakriza zahtjeva određene izmjene, međutim u ovoj situaciji mislim da je i dalje važno da Sabor drži do sebe, da osigura svim zastupnicima mogućnost svakodnevnog rada i u skladu s tim pozdravljam ovu odluku”, jasan je bio Bartulica.

Bartulica smatra kako je načelo ravnopravnosti izuzetno bitno te da ga treba primijeniti i na pitanju načina izbora samih zastupnika.



“Znamo da ne ulazimo i ne dobivamo mandat po istim uvjetima tako da je to nešto što i dalje smatramo neriješenim pitanjem i pozivamo i dalje da se to riješi u odnosu na način izbora nekih zastupnika koji možda po specifičnim uvjetima ulaze u ovaj Parlament”, tvrdi Bartulica.

Bartulica je podsjetio kako Domovinski pokret nije bio za dvotjednu stanku te da je parlamentarna demokracija izuzetno zahtjevna i da je jako važno omogućiti Saborske rasprave.

“Već tri tjedna nismo vidjeli na dnevnom redu Izvješća o radu sudova i državnog odvjetništva. Mislim da je to jasna zloupotreba mogućnosti većine da određuju dnevni red i dalje ćemo ustrajno inzistirati da nam se pravodobno omogući da raspravljamo o svim mogućim temama, a ne na ovaj način da se odgađa u nedogled”, zaključio je Bartulica.

 

Komentari