Bartulica: To je rezultat visoke razine stresa, sam je vodio tri intenzivne kampanje, to treba uzeti u obzir

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Na ostavku Miroslava Škore na mjesto čelnika Domovinskog pokreta reagirao je još jedan član te stranke – Stjepo Bartulica, koji je ujedno predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru. On je za N1 rekao kako je “očekivao malo mirnije ljeto i sve ih je šokiralo neki dan kad je objavljeno”.

“Gospodin Škoro je jako izložen već dvije godine u politici, sve je stavio na kocku, i sebe i obitelji je izložio na intenzivan način. Žao mi je da je došlo do ove odluke, ima svojih razloga, objasnio ih je i ne bih tu dalje špekulirao zašto je to došlo u ovom trenutku. Ljeto ćemo iskoristiti da u miru pripremimo teren za unutarstranačke izbore. Što se tiče njegovog angažmana u Saboru, mislim da je poželjan. Pošteno je izborio mandat, potpredsjednik je Sabora, ima svako pravo biti uključen u politički život. U kontaktu smo, vidjet ćemo kako će se to odvijati. Nadam se da će stvari u stranci brzo smiriti”, istaknuo je Bartulica.

Naglasio je da ga je ta informacija zatekla.

“Razgovarao sam s njim zadnji put nakon završetka zasjedanja Sabora, nisam bio unaprijed informiran o ostavci niti sam razmišljao da je to moguće. To me zateklo. Život ide dalje, svatko ima svoj obiteljski život, osobne razloge, neću dalje o tome, no činjenica je da je ovo naglo i moramo se najodgovornije dalje snalaziti”, rekao je Bartulica.



Reakcije u javnosti su podijeljene

Napomenuo je kako su reakcije podijeljene jer mnogo toga u javnosti daje dojam da i dalje smetaju mnogima, neki likuju, neki se vesele.

“Rano je za takve reakcije. Otkako se Škoro uključio u politički prostor mnogima to nije odgovaralo. Mislim da Domovinski pokret ima dobru budućnost”, naglasio je.

Nije htio komentirati razloge Škorine ostavke već je, prema njegovom mišljenju, to “rezultat visoke razine stresa”.

“Sam je vodio tri intenzivne kampanje, to treba uzeti u obzir. Ljudi imaju svoje prioritete. Puno je toga u kratkom vremenu postigao”, zaključio je Bartulica za N1.

Komentari