Bartulica: Tko god bio u Bijeloj kući, mi smo ti koji se trebamo više nametnuti

N1

Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore u programu N1 televizije govorio je o posjetu Mikea Pompea Hrvatskoj, ali i o ujedinjenoj oporbi koja je traži da se u Saboru osnuje istražno povjerenstvo.

“Nije uvijek lako, ali sada je to išlo prilično glatko, s obzirom na okolnosti. Često se čuje da institucije trebaju raditi svoj posao, ali nedostataka je mnogo. Nezamislivo je da se novac ovako dijeli, da se ljudi na najvišim političkim pozicijama se nalaze na nekim opskurnim mjestima”, kazao je Bartulica.

“Važno je da se istražno povjerenstvo osnuje i da ga Sabor prihvati kako bi se mogla postavljati prava pitanja osobama koje su bile na funkcijama i prije i danas. Nas u Domovinskom pokretu zanima hoće li afera Janaf biti sudski pravilno riješena. Vidjeli smo kod prošlih afera da one u medijima odjeknu i traju par tjedana, a kasnije zapinju na sudovima. Želimo da Državno odvjetništvo odradi svoj posao. Mi smo od početka bili kritični prema izboru čelnih ljudi, smatramo da to nije riješeno na najbolji način”. rekao je Bartulica.

O odnosu s SAD-om

“Za Hrvatsku puno toga ovisi o nama, tko god bio u Bijeloj kući, mi smo ti koji zapravo trebamo više se nametnuti, inicirati određene teme i graditi odnose. Rekao bih da je veća odgovornost na nama kakvi će ti odnosi biti u budućnosti, nego na američkoj strani”, rekao je Bartulica.



 

Komentari