Bartulica: Plenković stalno ističe stabilnost kao glavno postignuće, a sad u vrijeme teške krize ide na rušenje predsjednika

screenshot

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka Gospodarsko-socijalnog vijeća održao je dužu konferenciju za novinare na kojoj je komentirao izjave predsjednika republike Zorana Milanovića. 

Na pitanje treba li pokrenuti opoziv predsjedika Milanovića, Plenković je rekao:

“Ako se ovako nastavi, može se i o tome razgovarati… Ali kao što vidimo to neće proći. Nismo zaboravili tko mu je pomogao da bude izabran. Glume nekakvu klerikalnu desnicu, a u biti su za predsjednika koji dolazi s lijevog spektra. Tu mislim na Most. To njihovi birači moraju znati. Ja se pitam, gospodine Grbin, Klisović, zašto šutite? Odobravate li ovakve divljačke i vulgarne napade na Pupovca? Da vas čujem, zucnite”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Preko društvenih mreža odgovorio mu je predsjednik Kluba zastupnika Stjepan Bartulica koji je napisao kako Plenkovićevu izjavu o mogućem opozivu predsjednika Republike treba staviti na svoje mjesto.



“Prvo, stalno ističe stabilnost kao glavno postignuće, a sad ide u vrijeme teške krize na rušenje izabranog predsjednika”, upozorava Bartulica.

Dodaje i kako HDZ sustavno uništava hrvatske institucije i glavni je generator korupcije i siromaštva u Hrvatskoj, a kako sad glume zgražanje zbog obračuna Milanovića s Pupovcem.

“Podsjećam da su HDZ i SDP bili zajedno žestoko protiv izmjene izbornog zakona koji omogućuje Pupovcu takve poluge moći da određuje odnose u visokoj politici. Treće, žalosno je da je jedan Šeks i dalje čimbenik u našoj politici. To je jasan znak da su naše tzv. ‘elite’ potpuno zakazale i otuđene su od običnih ljudi”, piše Bartulica.

Dodaje kako umjesto državnika, nakon Tuđmana, Hrvatska ima politikante i poslušne “europejce” koji nisu u stanju voditi naš narod.

“Razina neodgovornosti i licemjerja je šokantna!”, završio je Bartulica.

Komentari