Bartulica obišao Sisak i Petrinju: Bogu hvala nitko nije stradao!

Saborski zastupnik i potpredsjednik kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica posjetio je danas Sisak i okolicu Petrinje pogođene potresom.

“Danas sam boravio u Sisku i okolice Petrinje kako bih vidio posljedice potresa. U selu Strašnik mi je mještanin Josip Pejaković ispričao iz prve ruke kako su naši ljudi odmah uskočili u pomoć svojim susjedima. Bogu hvala nitko nije stradao!”, napisao je Bartulica.

Zahvalio se kolegicama iz Domovinskog Pokreta Ines Šimić i Ivi Ivanović Šebalj na organizaciji obilaska i biskupu Vladi Košiću koji ga je primio u Sisku!

Bartulica je u Sabor izabran u VI izbornoj jedinici u koju i spadaju područja stradala u današnjem potresu.



 

Šteta u Sisku je velika: Oštećene sve zgrade bolnice, padali crjepovi, pucale cijevi

Podsjetimo, na području Petrinje jutros u 6,28 sati zabilježen je snažan potres jačine 5.0 prema Richteru. Naknadno su u 7,49 sati i 7,51 sati zabilježena još dva potresa od 4.7 i 4.1 prema Richteru, s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje.

Na sreću, potres nije prouzročio ljudske žrtve.

U općini Pokupsko, u kojoj je bio epicentar prvog jutrošnjeg potresa, nitko nije stradao, a po prvim procjenama materijalna šteta je minimalna.

No u Sisku je prema dosadašnjim procjenama oštećeno je više od stotinu objekata. Najviše su stradala naselja Strašnik i Sibić na petrinjskom području, gdje je bio epicentar potresa.

Komentari